Houten Speelgoed

Buitenspeelgoed

 

Het is zo duurzaam dat de kinderen het de hele tijd gebruiken. Het duurste wat gebruikt is, is het hout en de gezichten waar het van gemaakt is, zijn duurzaam genoeg. Het doet zijn werk geweldig in de tuin, en de kinderen vertellen allemaal de verhalen van hoe ze het gemaakt hebben om de eerste drie te maken.

Het is gemaakt van volledig staal zodat het niet kan worden gebogen het maakt niet uit hoeveel de jonge geitjes het zullen zwengelen. De eerste die zij maakten kon slechts in één richting op een vlakke baan bewegen en toen hadden zij een poging. De tweede die ze maakten was met een helling, en deze met een schans zodat de kinderen erop konden klimmen en de schans ging langs de helling. De laatste die ze maakten was met een wagon, zodat de kinderen hem de heuvel af konden volgen. Dit zijn de vier waar we mee speelden. De eerste twee spelen er nog steeds mee, maar de laatste ligt nu ergens in de opbergdoos, en wordt gebruikt als bolderkar en als bed.

Het andere buitenspeelgoed dat tijdloos is, zijn Lincoln Logs. Dat klopt, Mr. Lincoln maakte ooit voor de goede oude boeren en onderwijzers een set van boomstammen om hun huizen op te bouwen. Elke boomstam had een ander plan, en elke boomstam was van een andere grootte. Je kunt ze nog steeds vinden, en ze laten zien wat je kunt bereiken als je mensen bij elkaar brengt en teams vormt. Je kunt ermee bouwen wat je maar wilt, en het mooiste is dat je nooit meer houtsets hoeft te kopen. Als je ze eenmaal hebt gekocht, kun je er zeker van zijn dat je kinderen er nog lang mee zullen spelen.

De kinderen maakten altijd ruzie over wie als laatste op bed mocht. Nou, ze verloren. Ik denk dat het een psychologische overwinning was, want als ze het bed zien, zullen ze stoppen met huilen. Ze weten nu dat ze ze kunnen ontgroeien en dat ze iets hebben om aan de volgende generatie door te geven. De sets zijn gemaakt van massief hout en zullen niet gaan rotten of met de tijd verslechteren.

Iets anders dat ik bij de kinderen heb gemerkt, is dat ze goed met andere kinderen kunnen opschieten. Ze willen elkaar helpen, en ze willen elkaars speelgoed gebruiken. We gaan meestal zitten en praten over het speelgoed dat we hebben en over wat we leuk vinden. Dat is meestal wanneer we achter de computer gaan zitten, en het is meestal een kort gesprek over speelgoed.

De meeste kinderen met wie ik praat, zeggen dat zij wensen dat zij iets hadden om mee te spelen. Het is niet ongebruikelijk dat ze zeggen dat ze elk jaar op de lijst staan, maar dat ze er gewoon niet aan toe komen. Ik denk dat er in de VS alleen maar mee begonnen wordt, omdat ze denken dat er in het Verenigd Koninkrijk niet zoveel speelgoed te krijgen is als in andere landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.